Üdvözlet

Üdvözöllek szerény kávézómban! Kérsz egy friss és gözőlgő feketét? Akármire is szomjazol, itt megtalálod. A kávézóban interjúkat, anime kritikákat és egyéb animés dolgokat olvashatsz. A fő az, hogy jól érezd magad itt! Gyere vissza máskor is, hisz szívesen látlak!

Riana

 
Chat

 
Aloldalak 
Linkekbanner 88x31Linkelj engem<<

 
Oldal Info

Nyitás: 2017. 09. 18.
Neved: Riana
Oldal témája: Anime
Tárhely: G-Portál
Design: Linda
Köszönet: Gergő
Kinézetek: Link

 
Ennyien vagyunk
Indulás: 2017-09-12
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Itt kezdődik

Projektek, melyeken dolgozom

Címkék: projekt

Mielőtt rátérnék a projektekre, melyeken dolgozom, vagy dolgozni fogok, megemlíteném, hogy a Haru Sub csapat egyik emberkéje vagyok, mint fordító. Szeretem azt a csapatot és nem akarok máshoz menni, vagy önállóként tevékenykedni, esetleg saját bandát létrehozni. És akkor a projektek. Koi to Uso: ebből sajnos le vagyok maradva, de természetesen megcsinálom ezen animét, hiszen tetszik és a szívemhez is nőtt, legfőképpen Lilina, aki eléggé szimpatikus karakter és képes feláldozni a szerelmét a barátnője kedvéért. Hogy őszinte legyek, én nem hiszem, hogy erre képes lennék, ha már szeretek valakit, miért adjam át másnak. Fordítóként tevékenykedem ezen művön. A terveim vele kapcsolatban: befejezni, amint lehet.
Az őszi szezonban lesznek érdekes darabok, amiket nézni fogok és van 1, amit fordítani. Urahara a címe az adott műnek. A Guddo csapatával közösen csináljuk majd, Harun kívüli munkám lesz, természetesen fentebb írtam, hogy nem akarok önállóként tevékenykedni, hiszen tud erről a csapatom is. Nem hiszem, hogy így probléma lenne ez. Az anime érdekes látványvilággal bír és a története is megnyerő, így akkor miért ne foglalkoznánk vele, hisz más jelentkező nincs rá.
Illetve van egy mangám is, ami a Miami csapatával közös és teljesen megfeledkeztem róla. Ez a Killer Killer lenne, ami kötődik a Danganronpa világához. Ezt igyekszem majd újra elővenni, hiszen időm mostmár van jó sokáig és szegény Miami is sokat vár rám. Jelenleg ennyi művem van/lesz és igyekszem odatenni magam minden téren, hogy meglegyenek.

2017.09.27. 15:21, Riana

Részről részre - Aho Girl 1. rész

Jöjjön egy másik anime, melyet szintén részről részre mutatok be: Aho Girl. Mivel most nincs kedvem egy 24-25 perces műhöz, így egy rövidebbet választottam. A fordító csapat szintén a Guddo, mivel a Namida még csak 1 résszel van meg, a másik forrásról nem akarok beszélni és írni sem, így ez a legjobb választás a meglévő fordítások közül. Az anime vígjáték és konkrétan lehetne más kategóriát is hozzáadni, felesleges lenne, mert ez a fő mozgató rugója. A főszerepben egy lány áll, aki imádja a banánt és valami eszméletlen mód hülye. De térjünk ki az első rész történéseire (mindezek előtt gatyát felkötni, mert ez agyzsibbasztó lesz :D):
Az openinggel kezdjük, melynek karáiban banán hullást láthatunk, de nem is ez a lényeg, hanem a szövege a dalnak. Már jó lökés ez :D Yoshiko (aki a főszereplő és egyben a hülye lányunk is - későbbiekben nekem csak Hülye-chan) azzal büszkélkedik A-kunnak, hogy minden dolgozatára egy szépséges kerek nullát kapott. A-kun pedig ésszerű dolgot mond, de a banánnál kötünk ki, azonban A-kun megmutatja, hogy milyen okos is ő és a tesztjeit is meglebegteti. Némi komikus szövegváltást követően ott kötnek ki karaktereink, hogy A-kun egy jobbost ad Hülye-channak, aki elterül a földön. Mini dráma, szerelmi vallomás, melyre A-kun válasza: banán evés. Az ezután történteket pedig látni kell, hiszen olyan dolgokat hallhatunk, melyeket nem lehet nevetés nélkül kibírni. Hülye-chan megakarja mutatni a bugyiját, de A-kun ugye erre nem kíváncsi és megtudhatjuk, hogy lányunk bugyija nem "koszos". Végül megint a banánnál kötünk ki, ami nem az utolsó ilyen jelenet lesz, így Hülye-chan lelép, mert eszébe jutott, hogy a banán üzletben várható lesz a csúcs minőségű banán szállítmány. Ám... a tanításnak nincs vége... A folytatásban Hülye-chan anyja is felbukkan, aki javaslatot tesz, hogy A-kun járjon a lányával, hátha jó hatással lesz rá, ha már felkelti és foglalkozik vele, de A-kun ebbe sosem menne bele, hisz ki lenne képes beleszeretni egy majomba. Emellett feltűnik egyik osztálytársuk is, aki A-kun barátja lesz, mert Hülye-chan olyan dolgokat mond, hogy Sayaka megsajnálja és elhatározza, hogy mivel a fiúnak egy barátja sincs, így ő lesz az, akit annak tekinthet (igen-igen, Hülye-chan a barátja, vagy legalábbis elviekben így van). Mellesleg... Hülye-chan álma, hogy mindenki felett állhasson, de ez sikerülhet vajon neki? És befejezésül ezen részben Yoshiko egy felnőtt magazinhoz jut, melyre saját arcát teszi be a nők helyére és ezt ajándéknak szánja A-kun részére, aki meglátván az újságot, rátapos. Az iskolába igyekezve a bejáratnál elkapja őket a fegyelmi bizottság vezetője, aki elkobozza az újságot Hülye-chan kezéből. Némi perverzkedés, mellfogdosás és egy újabb öklös után, amely a fegyelmi bizottság vezetőjét menti meg, Hülye-chan markai alól, egy szerelmi megnyílvánulást láthatunk.
Véleményem a részről: 10 perces agyzsibbasztás garantált. Ezen az animén lehet nevetni bőven és azon is el lehet gondolkodni, hogy egy ilyen fájdalmasan hülye lány, hogy a francba tud élni egyáltalán... Csoda, hogy azt tudja, hogyan is kell levegőt venni. A-kun pedig az a személy, akit sajnálok, mert szegénynek nagyon nehéz dolga van. És ez még csak az első rész. Amit még érdemes tudni, hogy egy részen belül 4 rész látható és azok nem hosszúak, így vannak egy teljes részbe besürítve. Manga alapján készült az anime, ami 4-koma, azaz 4 panelest jelent. Én jól szórakoztam alatta és most megeszek én is egy banánt.

2017.09.20. 13:15, Riana

Urahara - az anime, melyet várok

Címkék: szezonos

Alkalmakkor lehet számítani egy kis ajánlóra. Első anime, amit figyelmetekbe ajánlok, az Urahara névre hallgat. Története nagy vonalakban: Három középiskolás diáklány egy "PARK" névre hallgató időszakos boltot hoz létre Japán Harajuku negyedében. Egy nap aztán földönkívüliek támadják meg a Földet, azzal a szándékkal, hogy ellopják a híres negyed kultúráját. Ezzel egy időben, egy rejtélyes lány is megjelenik. A három barát összefog, hogy legyőzzék az űrlényeket, és megvédjék a szeretett negyedüket. (-AnimeAddicts) Csapat, mely vinni fogja: Guddo Fansub.

2017.09.18. 21:34, Riana

Részről részre - Isekai wa Smartphone to Tomo ni 1. rész

Első anime, melyet részről részre szeretnék bemutatni (ajánlásra), az Isekai wa Smartphone to Tomo ni címre hallgat. Vígjáték, fantasy, hárem, romantikus kategóriákban mozog. A Guddo Fansub fordításában kezdem el nézni. Lássuk is, hogy mi minden történik az első részben.
Kezdésképp egy idős bácsit és egy fiatal fiút látunk. Az idős bácsiról kiderül, hogy ő Isten. A fiú (Mochizuki Touya) pedig főszereplőnk, aki Isten hibájából meghalt, mert kedves Istenünk villámokat szórt a Földre és eltalálta a fiút is. Touya egész jól fogadja halálának hírét, ami meglepő. Azonban Isten új életet ajánl a fiúnak, viszont nem ott, ahol eddig élt, egy teljesen más korba küldi, ami ismeretlen számára. Egyetlen dolgot vihet magával. Touya a telefonját választja, aminek akksija nem merül le. Pontosabban varázslat segítségével ez megoldható, így emiatt nem kell aggódnia. Így tehát elkezdődhet Mochizuki Touya új élete, melyben telefonja lesz a segítségére.
Touya felébred az új világban, ahol egy kis információ után, egy bolt vezetőjével találkozik, aki főszereplőnk ruháit akarja, így elviszi üzletébe, ahol más öltözéket ad rá. Természetesen Touya kap némi pénzt is, majd tovább is lép. Egy bajba jutott testvérpárra bukkan (Elze és Linze Silhoueska), akiken segít is és ezzel bemutatja, hogy nem egy gyenge fiú. Másnap, már a szállóban kelnek (persze még előtte való nap, főhősünk is foglalt magának szobát) és "munkát" keresnek, de kiderül, hogy az olvasással van némi gond. De sebaj, hisz a munka fontosabb, miszerint 5 egyszarvú farkast kell legyőzni néhány réz érméért cserébe. A szarvakat persze le kell adniuk... Természetesen a küldetés sikerül és Touya egész jól forgatja a kardot, ahogy a testvérpár is ügyesen harcol. Ezután a varázslás kerül a középpontba, melyhez apró kövek kellenek, amikhez tartozik egy kis kántálás is. Minden elemnek saját kövecskéje van. Istennek köszönhetően Touya mindegyiket tudja használni, ami ledöbbenti a lányokat. Ezután fagylalt készítés következik, így feltűnik a telefon is.
Véleményem a részről: őszintén szólva, tetszett és érdekel a folytatás, így természetesen folytatom tovább és a részekről is fogok továbbra is írni. Első rész alapján nem igazán lehet ítélkezni, így konkrétat nem írnék még, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz unalmas a későbbiekben sem.
A fordításról: A Guddo csapatától nézem, ami szerintem jó és lehet is érteni. 1-2 helyesírási hiba akad, bár az is inkább kihagyott betű és nem elírás. Az opening karája szerintem nagyon találó, hiszen telefonokat lehet látni, ami ugye passzol az animéhez. Az ending karája meg macis, ami nagyon aranyos. Más fordításban nem néztem, így csak ajánlani tudom a Guddo feliratát.

2017.09.18. 17:14, Riana

Kávézó nyitás

Címkék: interjú oldal

Szép napot! A kávézó immáron a gportálon folytatja tevékenységeit. Az interjúk megtalálhatóak itt is, illetve azóta született egy újabb is, amit a Namida Fansubbal készítettem. Itt többen válaszoltak, nem csak egy taguk. A későbbiek folyamán tervben van még pár interjú, de egyelőre nem csak erre szeretnék koncentrálni. Mivel egy fansub csapat tagja vagyok én is, így egy-két szót szeretnék majd ejteni az általam fordított művekről. Olyan bejegyzésekre is lehet számítani, melyekben egy animét, részről-részre beszélek ki, így a spoiler veszélye lehetséges. Anime vélemények is lesznek, bár úgy gondolom, hogy ez nem meglepő. Most viszont, egy kis részlet a Namida interjúból:

Üdvözöllek benneteket! Köszönöm, hogy beleegyeztetek az interjúba. A Namida Fansub mióta él? Meséljetek a csapatról, hogy kik a tagok, ki milyen feladatot lát el!

Xiaoyu: Köszönjük a megkeresést! A NamiDa FanSubot 2009. december 1-jén alapítottuk cat999-cel közösen. Azóta sok minden változott. Kezdetben csak mi ketten voltunk, még emlékszem, egy gportalos oldalunk volt. Akkortájt, a kezdet kezdetén csatlakozott hozzánk Akari, Sayuu, Luc és Fuu. Utána, mikor kinőttük a gportal nyújtotta lehetőségeket, sokáig komoly gondban voltunk, hol is legyen az oldalunk. Végül jó pár éve megállapodtunk a jelenlegi elérhetőségünknél.

A csapat az idők során rengeteg tagot tudhatott a magáénak. Sokan csak rövid ideig ténykedtek nálunk, sokan ellenben hosszú-hosszú évekig. Mindnyájuknak nagyon hálásak vagyunk, így ha megengeded, felsorolnám őket itt, mielőtt a jelenleg is aktív tagokról szót ejtenék: Adrienn1019 (lektor), Alice (lektor), Azuma (fordító), BeautifulSadness (fordító), Chuti (fordító, mangaszerkesztő), DarthWhite (lektor, kis ideig fordító), DrMagnusson (fordító), Durzegon (formázó), Exo (lektor), Fridayu (mangaszerkesztő), gege94 (lektor), hinorei (indafelelős), Hope (fordító), Ingested (mangaszerkesztő), Karaj (időzítő, ismertetőíró), KissGirl (lektor), Kobcsi (fordító), Kyrie Eleison (mangaszerkesztő), Leila-chan (lektor), Lizuush (mangaszerkesztő), Lylla (lektor), Malory (fordító), mestal (lektor), Mezirah (lektor), Michi (mangafordító), Michiyo (mangafordító), Miruko-chan (mangaszerkesztő), Miyanko (mangafordító), momi12 (lektor), Mystyk (mangaszerkesztő), Nawa (lektor), Nike101 (mangaszerkesztő), Nikii (mangaszerkesztő), Nitu (lektor), Noira Sol (lektor), Riel-chan (mangafordító), Rock (mangaszerkesztő), Sakura (mangaszerkesztő), Sanyesz1 (lektor), Shiro (ismertetőíró), StrawberryPie (ismertetőíró), Szaab (karaokekészítő), szatyi1006 (mangaszerkesztő), Ryuuzaki (lektor, formázó), Tyncly (mangaszerkesztő), Wedge (mangaszerkesztő), Yihime (mangafordító), Yukii01 (indafelelős), Zolko57 (formázó).

2017.09.18. 16:11, Riana
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!